woonboerderij in ouddorp

 

Buiten gewoon, binnen bijzonder. Dat is het thema van deze verbouwde schuur. Aan de buitenzijde is met traditionele materialen gewerkt en de vorm van de schuur volledig intact gehouden. Pas aan de binnenzijde is de impact van de ingreep overweldigend zichtbaar.

De schuur van de voormalige boerderij is bij de woning getrokken en prachtig georiënteerd op de grote tuin. De raampartijen bieden vanuit de woonkamer en de eetkeuken vergezichten op de tuin en het aangrenzende natuurgebied. De enorme ruimtelijkheid van de kap wordt geaccentueerd door lichtsleuven in het dak. Hierdoor valt gedurende de dag zonlicht telkens op een andere manier de woning binnen. De haard vormt het hart van de woning en fungeert tegelijk als zowel als roomdivider tussen de woonkamer en de keuken. De vide geeft de entree allure en zorgt voor een mooie ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping.

De ramen vormen grote, strakke uitsneden in de gevel. Om dit idee helder vorm te geven zijn de kozijnen verzwaard waardoor er geen losse dagkanten nodig zijn en het glas strak doorloopt tegen de witte kaderranden.

Bouwjaar 2016
Aannemer: Jaap van Huizen Bouw- en Timmerbedrijf

Reacties zijn gesloten.