Vrijstaande woning

 

Het ontwerp van deze woning combineert traditionele vormen zoals het zadeldak en de verticale raampartijen met moderne onderdelen zoals betonkaders, aluminium kozijnen en vlakke dakpannen.

De woning is zo opgezet dat er gezellige hoeken en doorkijkjes ontstaan. De woonkamer bevindt zich aan de noordwestzijde en heeft daardoor avondzon met prachtig uitzicht over het park. De leefkeuken bevindt zich op het zuiden en grenst direct aan veranda. De grote pui zorgt ervoor dat de tuin en de keuken in elkaar overlopen, de keuken is als het ware een tuinkamer. Door aan de zijkant een grote erker te plaatsen, is er diagonaal zicht op de tuin en de groenstrook met bomen. De speelkamer is tussen de woonkamer en de keuken geplaatst, waardoor er altijd contact is met de kinderen.

Materialisatie
Om de woning een gestileerde architectuur te geven, is gekozen voor een beperkt kleur- en materiaalpalet. De gevels bestaande uit een plint van donkergrijze bakstenen met daarboven wit gekeimd metselwerk. De rechthoekige kaders rondom de erkers en de veranda worden gemaakt van geprefabriceerd beton.

Reacties zijn gesloten.