vrijstaande woning sonniuspark

  • Achtergevel
  • Achtergevel
  • Zijgevel
  • Veranda
  • Voorzijde
  • Entree
  • De kavel: tuin op het zuiden, park aan de noordzijde-
  • Panoramisch wonen aan de tuin.
  • Door verspringingen ontstaan zichtlijnen richting tuin en park, zonder inkijk vanuit de buurpercelen.
  • De oriëntatie wordt benadrukt door de schijven.
  • Banden in dwarsrichting tussen de schijven. De hoogtes van de ramen zijn gekozen aan de hand van het soort ruimte wat er achter ligt.
  • De overhoekse straatgevel wordt geaccentueerd door een panoramavenster welke de schijven doorsnijdt.
  • Impressie van de achterzijde

 

De woning speelt optimaal in op de oriëntatie van de kavel met tuin op het zuiden. Vaak zie je bij dit type woningen dat de garage naast de woning is geplaatst. Daar is hier bewust van afgeweken. Door de garage aan de voorzijde te situeren is er ruimte voor een panoramische woonruimte van 12 meter breed direct aan de tuin. Er is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte binnen de regels van het bestemmingsplan. Zo steekt de keuken 3 meter voorbij het hoofdvolume waardoor er zicht op de straat aan de voorzijde is.

De noord-zuid oriëntatie van de woning wordt sterk benadrukt door in de architectuur gebruik te maken van schijven. Deze schijven refereren tevens naar de prachtige functionalistische architectuur uit de zestiger jaren zoals die in Son volop zichtbaar is in wijken als ‘t Harde Ven en de Sonse Bergen.

Bijzonder aan de woning is dat deze geen gasaansluiting heeft. De opdrachtgever heeft zelf een combinatie van zonnepanelen, warmtepomp en vloerverwarming uitgekiend, waardoor de volledig woning zonder CV-ketel verwarmt kan worden.

Oplevering: juni 2016
Aannemer: BanBouw

Reacties zijn gesloten.