vrijstaande woning in Zeeland

vrije kavel zeelandIn deze nieuwbouwwijk in Wolphaartsdijk vormt deze woning de beëindiging van een straatje met boeren schuurwoningen. Daarom eiste het stedenbouwkundig plan voor deze vrije kavel een hoog herenhuis, wat wij vertaald hebben in een Zeeuwse boerderijwoning. Dit soort woningen hebben een klassieke symmetrische voorgevel, dikke kozijnen en een eenvoudige detaillering, wat we terug hebben laten komen in het ontwerp. Het huis vormt samen met de gepotdekselde schuren een ensemble rondom het intieme terras, waardoor een mooie overgang naar de tuin ontstaat.

Het hoofdvolume is gesitueerd op de noord-westhoek van de kavel, als markante beeindiging van het straatje waaraan het komt te liggen. De begane grond heeft een L-vorm rondom het terras, waardoor het terras een mooie eenheid met de keuken en de woonkamer vormt. De woonkamer is extra sfeervol door de houten kapconstructie die in het zicht gelaten is en de grote open haard. De grote overhoekse pui van de keuken en woonkamer geeft een prachtig zicht op het terras en de tuin. De ramen aan de straatkant zijn kleiner waardoor de woning intiem is, en zorgen voor mooie doorkijkjes vanuit de woning richting de kerktoren van Wolphaartsdijk.

Reacties zijn gesloten.