Verbouwing jaren 80 woning

 

Deze woning uit de jaren tachtig had voor de verbouwing een eenvoudige vorm met weinig karakter. Tevens was het huis vrij donker en was er vanuit het huis weinig zicht op de grote tuin. Door de muren tussen de woonkamer, keuken en gang open te breken, is de woning veel lichter en ruimtelijker geworden. Vanuit de woonkamer biedt het nieuwe raam een panoramisch uitzicht over de tuin. Het hoge raam in de tuinkamer en het verassende leeshoekje maken het plaatje compleet en zorgen voor een totaal andere ruimtelijke beleving van de woning.

De woning is aan de voorzijde voorzien van een grote aanbouw met een dwarskap, waardoor de woning de uitstraling van een landhuis krijgt. Het bestaande metselwerk is voortgezet in de uitbouw zodat er één samenhangend geheel ontstaat. De grote raampartijen, asymmetrische dakvlakken met vlakke dakpannen geven de woning een modern accent.

Reacties zijn gesloten.