uitbreiding jaren dertig woning – son en breugel

  • concept: zichtlijnen en tuinkamers

De nieuwe bewoners van ons vorige huis, vroegen ons om de woning levensloopbestendig te maken met een nieuwe slaapkamer met inloopbadkamer op de begane grond. De stijl van de eerdere verbouwing is doorgezet in de nieuwe uitbreiding. De woning vormt een ‘gesamtkunstwerk’ van woning, tuin en tuinhuis. Zichtlijnen verbinden het interieur met de tuin. Vanuit alle ruimtes is er prachtig zicht op de monumentale rode beuk. De slaapkamer bevindt zich er direct onder zodat je het gevoel krijgt buiten te slapen.

De tuin wordt door de aanbouw opgedeeld in drie tuinkamers: het patioterras, onder de rode beuk, en de siertuin. Achterin de tuin is een schuurtje en een veranda gerealiseerd waarin de verspringende daklijn met schoorsteen van de woning terugkomt.

restauratie en uitbreiding jaren-30 woning

Reacties zijn gesloten.