verbouwing vakantiewoning – renesse

Deze vakantiewoning uit de jaren zestig ligt tegen de duinen van de kop van Schouwen; een bosrijke omgeving. De eigenaars willen graag een grotere woonkamer en een tweede slaapvleugel met een eigen badkamer. Ideaal voor twee bevriende gezinnen of een gezin met de grootouders. Om bij deze prachtige plek aan te sluiten, hebben we de woning vormgegeven als een boshuis. Door de veranda en de schuur mee te ontwerpen ontstaat er een mooie eenheid, in plaats van de huidige rommeligheid van woning, schuur, veranda en tuinhuis.

Grote puien bieden panoramisch zicht op de grote tuin en zorgen voor een zonovergoten leefkeuken en zithoek. De uitkragende dakranden werken als zonwerende luifels die ervoor zorgen dat de woning in de zomer niet te veel opwarmt. De woning heeft nooit last van verstopte goten doordat het regenwater loopt van het dak af loopt en in de grindkoffer weg kan zakken.

De verbouwing is bijna gereed, hierbij alvast een paar foto’s van de bijna voltooide bouw! Het huis is te boeken via AirBnB en Vakantiehuisnu.nl

Tuinontwerp door Tuinarchitectenburo Arend Jan van der Horst.

Reacties zijn gesloten.