duurzame vakantiewoning – renesse

Deze vakantiewoning (Villa Vrijbuiter) uit de jaren zestig ligt tegen de duinen van de kop van Schouwen; een bosrijke omgeving. De eigenaars willen graag een grotere woonkamer en een tweede slaapvleugel met een eigen badkamer. Ideaal voor twee bevriende gezinnen of een gezin met de grootouders. Om bij deze prachtige plek aan te sluiten, hebben we de woning vormgegeven als een boshuis. Door de veranda en de schuur mee te ontwerpen ontstaat er een mooie eenheid, in plaats van de huidige rommeligheid van woning, schuur, veranda en tuinhuis.

Grote puien bieden panoramisch zicht op de grote tuin en zorgen voor een zonovergoten leefkeuken en zithoek. De uitkragende dakranden werken als zonwerende luifels die ervoor zorgen dat de woning in de zomer niet te veel opwarmt. De woning heeft nooit last van verstopte goten doordat het regenwater loopt van het dak af loopt en in de grindkoffer weg kan zakken. Tegelijk is deze oplossing duurzamer doordat regenwater in de grond kan infiltreren, in plaats van het riool onnodig te belasten met schoon water.

Vanwege de duurzaamheid is gekozen om de bestaande woning niet te slopen maar juist goed te isoleren. Het bestaande dak en gevels zijn volledig behouden en ingepakt met hoogwaardige isolatie en voorzien van een nieuwe afwerking.

Het huis is te boeken via AirBnB en Vakantiehuisnu.nl. Of zoek op Villa Vrijbuiter Renesse.

Tuinontwerp door Tuinarchitectenburo Arend Jan van der Horst.

Reacties zijn gesloten.