Vakantiewoning Ouddorp – XL-tiny-house

  • Bestaande woning
  • Ontwerp

De woning wordt binnen de bestaande contouren verbouwd, zodat de knusse sfeer van de woning behouden blijft en de milieu-impact minimaal blijft. Bijkomend voordeel is dat het budget maximaal ingezet kan worden voor een comfortabele en energiezuinige woning met een mooie inrichting. Om de woning zo compact mogelijk te houden wordt de ruimte optimaal benut. Kastenwanden, bank, eettafel, vensterbank, TV-meubel vormen één groot meubelstuk met veel opbergruimte en een praktische indeling. Eigenlijk een XL-Tiny-House.

Door de woning zijn een aantal zichtlijnen getrokken richting de tuin. De woonkamer, eethoek en zithoek bevinden zich in één open ruimte, maar vormen toch knusse hoekjes door een aantal wanden te laten staan. De haard bevind zicht in het hart van de woning, en is zichtbaar vanuit de eethoek, zithoek en de keuken. Een groot dakraam in het hart van de woning zorgt er voor dat er de hele dag zonlicht binnenvalt. Het grote raam in de zuidwestgevel vormt een verbindend element tussen eethoek en zithoek, en zorg tegelijk voor veel meer licht in dit deel van de woning. Een luifel boven dit grote raam zorgt voor beschutting tegen de warme middagzon en de regen. Het kleurenpakket van het interieur sluit aan bij de kleuren van het bos- en duinlandschap in de omgeving van het huisje.

Uitvoering: 2019/2020

Reacties zijn gesloten.