multi/task/kast thuiswerkruimte

Thuis werkende ondernemers met jonge gezinnen hebben aan twee dingen gebrek: opbergruimte en privacy. Het ontwerp voor de uitgeholde kast levert deze opbergruimte en creëert tegelijk een intieme, supercompacte werkplek.

De kast kan als een roomdivider vrij in de ruimte staan, of als een televisiemeubel/boekenkast tegen de wand geplaatst worden. De privacy van de werkplek is variabel door de kast gedeeltelijk te openen of volledig te sluiten. Het raam voor het bureau zorgt voor uitzicht op de tuin of de woonkamer. Een schil van dertig centimeter, gevuld met boeken, ordners, dvd’s en speelgoed, zorgt voor de geluidsisolatie. Door kastdeurtjes aan de de buitenzijde weg te laten of aan de binnezijde te plaatsen, kan de kast naar eigen inzicht ingericht worden. De kast fungeert als tv-meubel waarmee alle media gegroepeerd zijn in één element. De maatvoering is gebaseerd op de afmeting van ordners en de benodigde ruimte voor een bureau met computer.

De constructie bestaat uit een eenvoudige raster van vijftien millimeter dik multiplex voor de planken en staanders. Het beweegbare deel staat op wieltjes, met een rail tussen de vloeren van de twee kastdelen in. Geïntegreerde kastverlichting in combinatie met lichtdoorlatende polycarbonaat kastdeurtjes laten het meubel ’s avonds als een Japanse lantaarn oplichten, en zorgen er overdag voor dat zonlicht de werkplek bereikt.

Reacties zijn gesloten.