schuurkerk kockengen

Kockengen is oorspronkelijk een boerendorp in een karakteristiek Hollands polderlandschap. De bouwlocatie ligt aan de rand van het dorp, direct grenzend aan de polder met het cope-landschap. In de omgeving liggen historische boerderijensembles waar dit kerkgebouw zich als een eigentijdse schuurkerk bij aansluit.

De entree valt samen met de ontmoetingsruimte en strekt zich uit over de volle breedte van het gebouw, met aan beide kanten grote glazen puien. Er kan letterlijk dwars door het gebouw heen gekeken worden, wat het gebouw een transparant en uitnodigend karakter geeft. Vanuit de ontmoetingsruimte zijn er prachtige vergezichten over sloten, rietkragen, akkers en boerderijen. De kerkzaal is met de rug naar het landschap toe gedraaid, zodat ook hier grote ramen toegepast kunnen worden en de zaal gebruikt kan worden voor feesten of bijeenkomsten. Door de ruimtes slim te organiseren en zo compact mogelijk te ontwerpen hoeven er geen brandcompartimenten te worden gemaakt en kan er met een industriƫle staalconstructie worden gebouwd, wat de bouwkosten van de kerk minimaliseert.

Reacties zijn gesloten.