de oude kerk – maasland

Hierbij alvast een aantal foto’s van de liturgische meubels die wij voor de Oude Kerk in Maasland ontworpen hebben, in samenwerking met de maker van de meubels, Tim van Caubergh. De meubels zijn nog niet compleet, zodra ze er zijn zullen we nieuwe foto’s plaatsen.

De meubels sluiten qua vormgeving aan op de ronde vormen in ramen en de kroonluchters. De kruisende lijnen van het houtwerk refereren aan de kruisende lijnen in de gotische spitsbogen. Door gebruik te maken van hout voor de meubels en koper voor de losse elementen, voegen de meubels zich naadloos tussen de eeuwenoude materialen van de Oude Kerk. Tegelijk onderscheiden ze zich door hun eigen vormentaal; ze zijn het begin van een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van het gebouw. Ieder meubel krijgt uiteindelijk een koperen accent in de vorm van bijvoorbeeld Bijbeldrager, doopschaal of bloemenvaas

Het ontwerp van de meubels was onderdeel van een grotere verbouwing van de Oude Kerk, ontworpen door collega-architect Simon Hanemaaijer. De lezenaar en tafel zijn gereed, het doopvont, de liturgische kaars en de bloementafel volgen nog.

Reacties zijn gesloten.