levensloopbestendige woning

  • voorzijde
  • plattegrond
  • optimale bezonning van de verblijfsruimtes
  • zichtlijnen op bomenlaan en tuin
  • overzicht
  • keuken
  • keuken en woonkamer
  • woonkamer
  • woonkamer
  • mediakamer
  • terras en slaapkamer
  • terras
  • voorzijde

 

Deze moderne, levensloopbestendige bungalow bestaat uit een compositie van een verticaal en een horizontaal volume. De sprong in het dak zorgt voor licht en ruimtelijkheid in de woning. Door de garage, bijkeuken en badkamer aan de noordzijde te situeren, blijft de hele zuidgevel vrij om zonlicht de woning binnen te laten. De gevel aan de straat krijgt expressie en gewicht door het uitkragende panoramaraam. De tuinmuren verbinden de woning met de tuin, en zorgen voor een samenhangend geheel van architectuur en landschap.
De overhoekse ramen vormen een extra laag in het architectonisch concept en laten de volumes versmelten. Tegelijk ontstaan diagonale zichtlijnen vanuit het interieur op de tuin en een prachtige, monumentale bomenrij in de straat. De woonkamer en keuken hebben van ‘s ochtends tot ‘s avonds volop zon.

De opdrachtgever: “Wij zijn erg blij met het mooie ontwerp van onze bungalow die momenteel gebouwd wordt. Niet recht toe recht aan maar originele ideeën, met oog voor lichtinval, keuze van materialen en kleurencombinaties. Er is veel aandacht voor onze specifieke wensen zodat het werkelijk ons thuis zal worden. Impressies en voortgang van de bouw zijn te vinden op www.hermak.nl.”

Reacties zijn gesloten.