kindcentrum niños emanuel – peru

Voor de Stichting Niños Emanuel ontwerpen we een nieuw onderkomen in La Breña, Peru. In het gebouw krijgen kinderen uit arme gezinnen een gezonde maaltijd, medische zorg, schoolpakketten en Bijbels onderwijs.

Het gebouw is ontworpen als een sfeervol, licht huis, met traditionele materialen als hout, keramische dakpannen en cremewitte gestucte wanden. De bouwmethode is traditioneel, met wanden van stampleem in combinatie met houten balken, vloeren en kozijnen. Hierdoor kan een lokale aannemer het werk doen waardoor het de lokale gemeenschap werk oplevert en de bouwkosten laag blijven. Daarnaast is het één van de meest duurzame vormen van bouwen en sluit het goed aan in de omgeving. Het gebouw is eenvoudig en compact vormgegeven om een zo groot mogelijke speelplaats voor de kinderen open te houden. Door de grote ramen komt veel zonlicht de leslokalen en eetruimte binnen. Het overstekende dak houdt de galerij droog en zorgt er voor dat de hoogstaande zomerzon geweerd wordt, terwijl de laagstaande winterzon wèl binnenvalt.

vankootenarchitecten voert deze opdracht kostenloos uit, ter ondersteuning van het goede werk van de Stichting Niños Emanuel. Op dit moment werken we samen met de stichting plannen uit om begin 2013 samen naar Peru te gaan om de bouw voor te bereiden. Voor meer informatie over de stichting of als u het project wilt sponsoren, ga naar www.ninosemanuel.org.

[chromeless id=xIH3X7oMJ1o width=950 height=534 autoplay=no ytcontrols=no]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *