Architectenselectie Ichtuskerk Boskoop

We hebben met succes meegedaan aan de architectenselectie voor de Gereformeerde Gemeente in Boskoop! Met name onze analytische benadering en ons voorstel om de gemeenteleden door middel van workshops en interactieve bijeenkomsten te betrekken bij het ontwerpproces spreekt de bouwcommissie aan.

Het ontwerp wordt uitgewerkt in samenwerking met Roest Architectuur. We beginnen direct met het eerste deel van de opdracht: een haalbaarheidsstudie waarin drie qua grootte uiteenlopende verbouwplannen zowel functioneel als financieel onderzocht worden.

Het gebouw oogt nu wat onsamenhangend en komt binnen hokkerig over. Er is een tekort aan zitplaatsen, te weinig bijzalen en logistiek zitten er knelpunten rondom de entree en de kerkzaal. Daarnaast is wat ons betreft de stedenbouwkundige situering van de entree niet optimaal: wat weggestopt achter een uitbouw uit de jaren negentig. Onze visie is om overzicht en ruimte in het gebouw te creëren, waarbij we zo veel mogelijk gebruik maken van de bestaande constructie. Deze punten, in combinatie met een vernieuwde eigentijdse uitstraling, vormen de uitgangspunten van het ontwerpproces wat we samen met alle gemeenteleden in gaan.

Reacties zijn gesloten.